Etiketter

Betraktelser (160) Barn (37) Skrivande (28) Teckningar (9) Teater (6) Musikal (2)

11 december, 2014

Om "Invite Me To My Own Words" - Önskelistan

Ibland möter jag ide'er som är som underbara presenter och som får det att spraka till inuti mig. När det händer stannar det inte där, det snurrar vidare, startar om, möblerar om, målar om mig. Det får mig att känna att jag ser hela världen och att den ser mig, och att det bara är för mig att hoppa så flyger vi vidare.

För ett litet tag sedan fick jag en sådan present igen. En gammal bekant till mig, AnnaLina Hertzberg, bjöd in till att ta del av hennes ide'. Invite Me To My Own Words kallar hon den. Under ett års tid kommer AnnaLina som är regissör och dramatiker, att undersöka sitt eget konstnärliga uttryck genom att genomföra tolv stycken uppdrag. Det är ett modigt projekt och utelämnande, skört i sin sårbarhet. Jag blir så inspirerad och får en sådan kraft av att följa det.

Häromdagen önskade AnnaLina sig att människor delade med sig av sina önskelistor till henne. Givetvis vill jag göra det.
 
Så. Min önskelista utan inbördes ordning:

1. En damsnurra med ballongdäck
2. En bandspelare för lukter (Jag och min barndomsvän funderade länge på hur vi skulle kunna konstruera en.)
3. Att träffa Barbro Lindgren 
4. En flygande matta som jag kan resa till mina nära och kära med fortare än vinden
5. Att kunna prata flytande portugisiska 
6. Att jag lyckas skriva en roman och blir utgiven på första försöket
7. Att kunna spela trummor
8. Att alla, alla, alla får vara friska, trygga och lyckliga. För alltid. I evigheters evighet
9. Ett hem med fyra dörrar vilka alla leder till olika årstider
10. Det där magiska tillståndet som kallas "inre ro"

6 kommentarer:

 1. Wow!! Du är underbar, jag bara älskar din lista som gör att jag inser att det finns saker jag önskat mig som jag inte visste fanns... de där dörrarna vill jag också ha och den flygande mattan.. och massa andra saker.. Du är så himla härlig helt enkelt!! Å sen ett wow till för den fantastiska iden och för sårbarhet och för livet. Jag blir så himla glad så det faller stjärnströssel över hela Sverige med magiska önskningar. Tack Frida och AnnaLina för det <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiska du <3
   Detta kallar jag ett stjärnströsselbombardemang!
   Tusen tack kära, så lycklig du gör mig!
   Varma kramar

   Radera
 2. Vilken härlig önskelista du gjort. När vi nyligen var på Madeira fick min gubbe imponera på människorna där genom att prata just Portugisiska. Inte alla som kan det minsann :)

  Kram Maidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tänker det :D
   O, där har jag aldrig varit, men jag vill gärna resa dit!
   Och inte illa av din gubbe:)
   Kram

   Radera
 3. Underbar läsning som alltid!

  SvaraRadera

OM frk. Frida Fortissima

Bakom bloggen och företaget frk. Frida Fortissima finns jag, manusförfattaren Frida Mellström, född - 77. Jag har skrivit för bland annat radioteatern i P1, musikal, musikteater och utomhusteater. Jag skräddarsyr också manus efter beställning. För att komma i kontakt med mig, skriv till frkfridafortissima@gmail.com

AKTUELLA SAMARBETEN OCH FÖRESTÄLLNINGAR

Under hösten 2014 arbetar några elever vid estetiska programmet i Sollefteå med "När ska man börja le?" som jag har skrivit manus till. Manuset är en omskriven version av det som har mött läsare på Dramalabbets "Färskpressat". Föreställningen spelas i februari 2015. Regisserar gör Sara-Kajsa Lundgren.