Etiketter

Betraktelser (160) Barn (37) Skrivande (28) Teckningar (9) Teater (6) Musikal (2)

28 april, 2014

Vi flyttar hem

Vi packar flyttkartonger, jag och min älskade. Lägger pussel med böcker i bananlådor, lindar in porslin i tidningspapper. Fyller säckar med "Slängas" och "Skänkes" och bär ner till soprum och klädcontainer. Så ser jag plötsligt det rosa, vävda förklädet titta fram överst i en säck och hinner minnas i tid för att rädda kvar det: 

Klädnyporna i förklädesfickorna, trädgården med äppelträd och torkvinda. De doftande lakanen, spröda mot ansiktet när jag sprang igenom dem, det nyklippta gräset som ringlade sig runt mina barfotafötter, de knallgula maskrosorna. 

Jag plockar upp förklädet igen, lägger det i högen med "Sparas". Vi har ju fått en egen trädgård nu, där vi kan stå och hänga upp våra nytvättade lakan. Vi flyttar till Alingsås nu i juni och det känns som om vi flyttar hem fastän vi inte har bott där förut.

12 kommentarer:

 1. Jaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 2. Nämen! Vilken grej! Lycka till=) Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina, det är underbart! Kramar

   Radera
 3. Välkommen till Västkusten!
  (mitt ord blev det inte så mycket av, har grubblat och insett att nä jag är ingen skrivare) men här inne är jag och läser bara så du vet!
  Lycka till med flytten (tänk vad saker och minnen man samlar på sig)

  Kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha Sandra=)
   Och så bra att du känner efter hur du vill göra, så ska det vara!
   Glad att du tittar in, liksom jag hos dig.
   Kram

   Radera
 4. Så härliga minnen en sak kan föra med sig, en resa i tid och rum.
  Grattis till flytten och trädgården!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Och tack så mycket Hanna=)

   Radera
 5. Å flyttar ni till Alingsås? Denna mysiga stad, fylld av Pippihus och mysiga cafeer och fina Balders Hage.. och så nära mitt älskade Göteborg som jag längtar så till. Kramar och lycka till. Det är en stad att trivas i

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns toppen! Vi undrar alltid varför vi åker därifrån när vi är där, så det känns verkligen rätt att flytta dit. Kika gärna förbi på en fika när du har vägarna förbi!
   Varm kram

   Radera
 6. Rätt tänkt Frida. Givetvis ska du spara förklädet med de minnena.
  Alingsås tycker jag är en trevlig stad med alla dess fik. Nära till västkusten. En trädgård som V kan springa omkring i. Önskar dig lycka till med allt. Det är jobbigt att flytta, men är det till något bättre väger fördelarna över och efter ett tag har man glömt att man sagt orden med bestämdhet. "Aldrig mer att vi ska flytta". Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du, för omsorgstankar och "lycka till"!
   Jag har ju ofta sagt "alltid flytta, igen och igen", så jag hoppas på att få säga motsatsen:)
   Kram

   Radera

OM frk. Frida Fortissima

Bakom bloggen och företaget frk. Frida Fortissima finns jag, manusförfattaren Frida Mellström, född - 77. Jag har skrivit för bland annat radioteatern i P1, musikal, musikteater och utomhusteater. Jag skräddarsyr också manus efter beställning. För att komma i kontakt med mig, skriv till frkfridafortissima@gmail.com

AKTUELLA SAMARBETEN OCH FÖRESTÄLLNINGAR

Under hösten 2014 arbetar några elever vid estetiska programmet i Sollefteå med "När ska man börja le?" som jag har skrivit manus till. Manuset är en omskriven version av det som har mött läsare på Dramalabbets "Färskpressat". Föreställningen spelas i februari 2015. Regisserar gör Sara-Kajsa Lundgren.