Etiketter

Betraktelser (160) Barn (37) Skrivande (28) Teckningar (9) Teater (6) Musikal (2)

24 april, 2014

Stillestånd, bloggvänner och bloggbokcirkel (Loggbok 5)

Det råder stillestånd av sömnbrist, råder stängda fönster till världen utanför. Råder sparsamhet med energi och ork, jag pytsar skyndsamt på med bränsle, men det rinner mellan fingrarna på mig. Det råder ögon dimmiga av trötthet, råder förkylning och tandsprickning och längtan efter att:

Vandra ner till klipporna vid sjön, slå ut picknickfilten, se på moln och gissa vilka de är.

Jag har börjat gå en kurs i mindfulness. Jag lär mig en övning som scannar min kropp och det känns bra. Fokuserar på en del i taget; vänster tå, höger tå, skenben, lårmuskel och så. Jag sitter framför fönstret, ser på aftonstjärnan ovanför. Landar. Jordar mig. Andas. Särskiljer min kropp ifrån allt annat, innan jag gifter in den igen.

Så mitt i stilleståndet stiger några bloggvänner in. Utan att de vet hur mycket de behövs just nu, är de här. Fyller på med värme och inspiration genom sina kommentarer här och i mail, men också genom sina bloggar. Och jag tänker att jag vill tala om vilka de är, så att också ni kan kika in till dem:
 
Till Vidas ära - Lycke med sina trolska, skirt spunna ord och sina bilder som speglar liksom inifrån och ut, med sina tanketrådar som spinner sig som så: Att de trasslar in sig i och bär vidare med mina.

The adventure of life - Liv med sin värme, klokskap och livsvisdom. Med sin omsorg om människor som hon aldrig ens har träffat, med sin dans och med sin eftertänksamhet.

Kammebornia - Pia med sitt mod, sin fantasi och sin starka kreativitet. Med sin blogg som är en spegelbild av kungariket Kammebornia och som blir ett extra hem för oss som ser hennes bilder, provar hennes recept och läser hennes ord.

                                                                        ***

Ps! Vi skjuter fram datumet för BBC, jag och Nina, det blir för hastigt inpå att köra redan nästa vecka, jag hinner inte med. Måndagen den 2 juni är det som gäller nu, för er som vill bli med. Ds.

14 kommentarer:

 1. Ååh raraste fina!! Vad glad jag är att du tänkte på mig, och jag, som tänkte på dig, för bara ett litet tag sedan. kanske det var samtidigt..! Är väldigt lycklig över din beskrivning och tränar på att ta emot. Så tack snällaste, finaste..som själv skriver så man blir alldeles lyckligt uppsnurrad och häpen över var du tar en med i ordvändningar och cirkushopp..känslosamma stigar och E4:a rakt in i hjärtat! Jag har varit så mycket borta! Inte så mycket för att jag ränner runt på IG också. men även för att jag börjat skriva på min bok..och faktiskt fortsätter, sätter upp planer och bokar spännande möten..skriver anteckningar och tränar folmuleringar under trädgårdsräfsningen! Nu måste jag lägga de stora små, men säger återigen tusen miljoner tack. Och hoppas innerligt att du mår underbart snart. Den där mindfulnessen lät ju underbar. jag vilar och växer när jag räfsar..mmm..

  kramar i kubik, Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra för dig! Så spännande, så glädjande, så peppande rader du sänder!
   Många kramar och hejarop till dig!

   Radera
 2. Sköt om er och ta det precis så lugnt som ni behöver. Men det är jag säker på att du gör, du kloka.

  SvaraRadera
 3. Valentin har en väldigt fin och klok mamma..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lyckliga ord Maidi. Tack från hjärtat!
   Kram

   Radera
 4. Men tack fina, fina du <3 Här kliver man in och får en hink med snällord hälld över sig utan förvarning i texten. Nu känner jag mig stjärnströsslad och glad. Tack fin-Frida för de orden och den inledningen på helgen. Önskar dig stunder med dig själv, livet och finaste Valentin. TACK!!! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stjärnströsslas den som stjärnströsslas bör <3

   Radera
 5. Vissa bloggar betyder mer än andra. Jag känner igen två av dem. Där trivs jag alltid. Tack för det tredje tipset. Ha det så bra. Vårkram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst blir det så. Fint att kunna tipsa om en ny! Vårkram tillbaka till dig, hoppas allt är bra!

   Radera
 6. Varma kramar fulla med energi till dej Frida!
  Ser er sitta på filten, snart.. :-)
  Själv går mitt bloggande på sparlåga nu..
  och det är precis så det får vara denna tiden på året :-)
  /Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Johanna:) sparlågan låter klok, så fint att du tillåter dig den:)
   Kramar!

   Radera

OM frk. Frida Fortissima

Bakom bloggen och företaget frk. Frida Fortissima finns jag, manusförfattaren Frida Mellström, född - 77. Jag har skrivit för bland annat radioteatern i P1, musikal, musikteater och utomhusteater. Jag skräddarsyr också manus efter beställning. För att komma i kontakt med mig, skriv till frkfridafortissima@gmail.com

AKTUELLA SAMARBETEN OCH FÖRESTÄLLNINGAR

Under hösten 2014 arbetar några elever vid estetiska programmet i Sollefteå med "När ska man börja le?" som jag har skrivit manus till. Manuset är en omskriven version av det som har mött läsare på Dramalabbets "Färskpressat". Föreställningen spelas i februari 2015. Regisserar gör Sara-Kajsa Lundgren.