Etiketter

Betraktelser (160) Barn (37) Skrivande (28) Teckningar (9) Teater (6) Musikal (2)

10 februari, 2014

BBC - BloggBokCirkel

För en tid sedan skrev jag att jag ville vidareutveckla min blogg. Jag önskade att den skulle vara en kreativ plats på fler sätt än nu. Därför är jag så glad över att kunna berätta att den idé som jag och Nina på bloggen Den vassaste kniven har arbetat fram tillsammans, äntligen kan sjösättas. Jag hoppas så att ni vill vara med i vår nystartade bokcirkel här i blogguniversum, det vore så roligt om vi blev fler!


 
BBC - BloggBokCirkelns logga som Nina har ritat


För samtal och inspiration över blogg - gränserna. För att vi är många som läser och vill diskutera böcker. För att alla inte har tillgång till en irl - bokklubb. För att det finns en hunger och ett engagemang för böcker, språk och diskussion. I vår bokklubb får alla vara med. Vi startar nu och så här går det till:

Idag, den 10 februari
Första temat är Syskonskap. Vi har valt två böcker och kommer att läsa varsin:

Aprilhäxan av Majgull Axelsson - Nina

Mina döttrars systrar av Barbara Voors - Frida

************************************************


Till nya läsare vill jag säga att ni är hjärtinnerligen välkomna hit och att jag, förutom de loggboksinlägg jag publicerar närhelst andan faller på, bara bloggar på måndagar.  

12 kommentarer:

 1. Spännande med din loggbok! Håller utkik :-)

  SvaraRadera
 2. En charmig bok om resor är ju Dehlis vackraste händer, men ni kanske vill ha något "seriösare"? ska se om jag kan komma på något annat, Kram

  SvaraRadera
 3. Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd handlar också om resor kan man nog säga, men i lite annorlunda tappning. Och vi, de drunknande av Carsten Jensen kanske också går under den kategorin?

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för alla tips Tanja! Guld ju!
  Kramen

  SvaraRadera
 5. Oh, vilket härligt initiativ!
  Jag kanske ansluter så småningom - just nu läser jag Hungergames .... och så jobbar jag som besatt.... Men jag längtar verkligen efter någon att diskutera litteratur med och Aprilhäxan är jag nyfiken på.
  Kram Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker det, Christina! Då hoppas jag att du blir med framöver.
   Har inte läst Hunger games, men sett filmen och är mycket nyfiken på boken!
   Kram

   Radera
 6. Jag är definitivt med, och postar mitt inlägg under helgen 15-16 mars.

  SvaraRadera
 7. Nu är mitt bidrag på plats på Berätterskan http://lemedlevern.blogspot.se/.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen Sara- Kajsa! Ska bli så roligt att läsa ditt inlägg.
   Kram!

   Radera

OM frk. Frida Fortissima

Bakom bloggen och företaget frk. Frida Fortissima finns jag, manusförfattaren Frida Mellström, född - 77. Jag har skrivit för bland annat radioteatern i P1, musikal, musikteater och utomhusteater. Jag skräddarsyr också manus efter beställning. För att komma i kontakt med mig, skriv till frkfridafortissima@gmail.com

AKTUELLA SAMARBETEN OCH FÖRESTÄLLNINGAR

Under hösten 2014 arbetar några elever vid estetiska programmet i Sollefteå med "När ska man börja le?" som jag har skrivit manus till. Manuset är en omskriven version av det som har mött läsare på Dramalabbets "Färskpressat". Föreställningen spelas i februari 2015. Regisserar gör Sara-Kajsa Lundgren.