Etiketter

Betraktelser (160) Barn (37) Skrivande (28) Teckningar (9) Teater (6) Musikal (2)

15 juli, 2013

Om konstprojektet "Mirakel"

För en tid sedan skrev jag ett inlägg om mysbyxvännerna. Det handlade om de vänner som färdas genom livet i samma farkost som jag själv, och som jag vet kommer att finnas i  mitt liv i hundratals, tusentals år.

En av dessa mysbyxvänner är den underbara konstnärinnan Martina. Hon driver bloggen Att ge och få - och ibland även ta, men denna måndag lånar jag ut min blogg till henne:

Hej.

Det är jag som är Charlies mamma.
Jag bar på Charlie i tjugonio veckor.

Jag bor i Lissabon stora delar av året. När jag var på väg till flygplatsen för att resa hem för sista gången innan det var dags att föda barn, bestämde sig Charlie för att komma. Han föddes tio veckor för tidigt på ett sjukhus fyra dagar senare.

Vi har haft tur. Charlie föddes stark och frisk och har så förblivit. Idag är han en aktiv och pigg sextonmånaders kille.

Alla har dock inte sådan tur och många föräldrar till för tidigt födda (prematurer), får kämpa med sjukdom, oro, problem i förhållandet, amning, resor, ekonomi med mera.

Jag har startat Konstprojekt Mirakel med tanken att med hjälp av underbara vänner och främlingars stickade och virkade lappar, skapa ett eller flera konstverk för försäljning. Intäkterna ska sedan doneras till
 
www.prematurmirakel.se.

Jag hoppas att ni blir inspirerade till att vara med i detta projekt. Färg, mönster, material; det spelar ingen roll. En 10 gånger 10 cm stor lapp och du är med och bidrar till att små mirakel och deras föräldrar får det de behöver. För er som vill följa projektets gång finns en sida på facebook som heter Konstprojekt mirakel. Där finns också information om vart ni kan skicka era bidrag. Ni som inte har facebook, kan e-posta mig på cronholm1978@gmail.com.
Tack på förhand,
Martina


Till nya läsare vill jag säga att ni är så innerligt välkomna hit, och att jag bara bloggar på måndagar,
Frida
 

3 kommentarer:

 1. Vilket alldeles fantastiskt projekt, det ska jag tipsa kreativa vänner om.
  Varm kram från Liv

  SvaraRadera
 2. Låter underbart!

  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart initiativ :)
  Jag ler ofta åt "mysbyx" inlägget... Det gör mig varm I hela kroppen... Min mysbyx vän håller jag hårt i...

  Kramar Sandra

  SvaraRadera

OM frk. Frida Fortissima

Bakom bloggen och företaget frk. Frida Fortissima finns jag, manusförfattaren Frida Mellström, född - 77. Jag har skrivit för bland annat radioteatern i P1, musikal, musikteater och utomhusteater. Jag skräddarsyr också manus efter beställning. För att komma i kontakt med mig, skriv till frkfridafortissima@gmail.com

AKTUELLA SAMARBETEN OCH FÖRESTÄLLNINGAR

Under hösten 2014 arbetar några elever vid estetiska programmet i Sollefteå med "När ska man börja le?" som jag har skrivit manus till. Manuset är en omskriven version av det som har mött läsare på Dramalabbets "Färskpressat". Föreställningen spelas i februari 2015. Regisserar gör Sara-Kajsa Lundgren.