Etiketter

Betraktelser (160) Barn (37) Skrivande (28) Teckningar (9) Teater (6) Musikal (2)

04 oktober, 2012

För minnenas skull

Tänk allt det jag bara har glömt. Som matematiska formler, vägbeskrivningar, latinska verbformer, inövade repliker från olika pjäser. Som utflykter på lekis och i grundskolan, fester, möten med människor, bussfärder. Tänk allt det som bara har raderats ur mitt minne, utan att jag ens vet när det skedde eller varför. Var det slumpen som avgjorde att jag glömde just den specifika detaljen, eller valde jag det omedvetet? Och varför i så fall? Behövde jag göra plats för något annat minne som gjorde anspråk på utrymme?

När jag tänker på allt det där som bara är borta, är det rätt märkligt att se på det jag kommer ihåg. Som att jag minns, så tydligt och knivskarpt, första gången jag svalde ett tuggummi av misstag. Jag var fyra år, det var i min kompis Louises källare och det var så himla konstigt att jag inte dog.

4 kommentarer:

OM frk. Frida Fortissima

Bakom bloggen och företaget frk. Frida Fortissima finns jag, manusförfattaren Frida Mellström, född - 77. Jag har skrivit för bland annat radioteatern i P1, musikal, musikteater och utomhusteater. Jag skräddarsyr också manus efter beställning. För att komma i kontakt med mig, skriv till frkfridafortissima@gmail.com

AKTUELLA SAMARBETEN OCH FÖRESTÄLLNINGAR

Under hösten 2014 arbetar några elever vid estetiska programmet i Sollefteå med "När ska man börja le?" som jag har skrivit manus till. Manuset är en omskriven version av det som har mött läsare på Dramalabbets "Färskpressat". Föreställningen spelas i februari 2015. Regisserar gör Sara-Kajsa Lundgren.