Etiketter

Betraktelser (160) Barn (37) Skrivande (28) Teckningar (9) Teater (6) Musikal (2)

06 augusti, 2012

Hösttermin

Jag har vilat i stiltjen några dagar, dåsig och trött. Som under sommaren när hettan ligger tung över rummen, man rör sig inte ur fläcken, utsträckt, varm. Alla måsten är undanstuvade djupt inne i ens avdomnade hjärna, man orkar inte bry sig, det får vara, det är vad det är.

Så tog vi en promenad ikväll, min älskade och jag. Regnet föll över badsjön, på träden och i gräset, det var dunkelt, blåste lätt. Jag gick där och lyssnade på tystnaden som alla dem som återvänt till arbetet efter semestern lämnat kvar, och jag kände hur stressen vaknade, hur vilan plötsligt var över, som skam på torra land var den, den kunde inte tillåtas längre, inte hur länge som helst!

Det är dags att börja strukturera igen, samla ihop sig, ta sig samman, ta sig i kragen, rycka upp sig, komma igen nurå! Skriva listor, boka möten, plugga, skriva, jobba.

Och när jag satt på balkongen senare under kvällen, märkte jag att vädret var som en ny hösttermin. Då när bänkpapperet var nytt, liksom schemat och papperet kring skolböckerna ännu inte var nedklottrat av tristess.

2 kommentarer:

  1. Och jag tänkte bänkpapper, innan jag hunnit till ditt bänkpapper, gissa om jag log när jag återigen kände vår samhörighet! Jag längtar alltid efter bänkpapper i augusti, och det finaste är det gröna enfärgade jag hade i ettan. Nya pennor, en hel bukett, som Tom Hanks säger i You´ve got mail. Och ny väska. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad fint, och så himmelens fin den är, den där samhörigheten = ) Kram!

      Radera

OM frk. Frida Fortissima

Bakom bloggen och företaget frk. Frida Fortissima finns jag, manusförfattaren Frida Mellström, född - 77. Jag har skrivit för bland annat radioteatern i P1, musikal, musikteater och utomhusteater. Jag skräddarsyr också manus efter beställning. För att komma i kontakt med mig, skriv till frkfridafortissima@gmail.com

AKTUELLA SAMARBETEN OCH FÖRESTÄLLNINGAR

Under hösten 2014 arbetar några elever vid estetiska programmet i Sollefteå med "När ska man börja le?" som jag har skrivit manus till. Manuset är en omskriven version av det som har mött läsare på Dramalabbets "Färskpressat". Föreställningen spelas i februari 2015. Regisserar gör Sara-Kajsa Lundgren.