Etiketter

Betraktelser (160) Barn (37) Skrivande (28) Teckningar (9) Teater (6) Musikal (2)

01 juli, 2012

Energitjuven

  
En dag när jag smäller till mig själv på fingrarna, det är dags att, nu måste jag se till att, verkligen skärpa till mig! Rycka upp mig, ta mig i kragen, ta mig samman, vara duktig, prestera, göra rätt!

Börjar skriva på listan "ATT GÖRA vecka 27 måndag – söndag”, för att kväsa stressen, kontrollera tillvaron, strukturera alla borden, alla måsten, alla "det-vore-bra-om", ett efter ett. För att ideligen fastna med pennan i papperet, blindstirra i väggen, dumglo på grannarnas trollsöta valpar som tumlar i solen, glo på träden, på gården utanför. För att till sist öppna balkongdörren, gå ut. Slänga mig ner i en stol. Låta pennan falla till golvet bredvid skrivboken, ovanpå almanackan. Dra av mig strumporna. Kavla upp byxorna. Sträcka ut benen och vifta med tårna. Tänka ”Skit detsamma, det blir allt tid för det med." Låta stressen gnaga sig trött, fortsätta yvas, sköta sig själv. För jag mäktar ändå inte med, har ingen lust och ingen ork att göra saker och ting på high-speed, och absolut inte, verkligen ingen ork, att göra mer än en sak i taget.6 kommentarer:

 1. Gumman då:-( Jag önskar att jag kunde bära lite av din sorg, din smärta. Och jag förstår den där känslan av att inte orka. Men det är faktiskt okej även om det kanske inte känns så. Det måste vara okej att inte mäkta med när man som du upplever ett djupt trauma. När jag beklagar mig över saker, som dåligt samvete för något jag inte orkat eller så, så brukar min mamma säga att "man är inte mer än människa". Och det är ju sant. Man måste få vara människa, få låta sig själv vara det. Och just nu så orkar du inte allt det du brukar. Men det är okej. Lova att du tänker på det! Det. Är. Okej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint skrivet Fröken Gredelin! Precis så är det ju! Man kan inte mer än sitt bästa och man måste få vara ledsen och trött ibland för att orka vara glad sedan. Kram på er båda två!

   Radera
  2. Kramar tillbaka till dig = )

   Radera
 2. Tack så mycket för dina ord, dina omsorg och dina varma tankar, fina du. De betyder mycket. Det märks att du talar av egen erfarenhet och att det är ur den du hämtar din klokskap. Stor kram = )

  SvaraRadera
 3. Sträcka ut benen och vifta på tårna, det är bra grejer, fortsätt med det på det att det må gå dig väl. Kram!!!

  SvaraRadera

OM frk. Frida Fortissima

Bakom bloggen och företaget frk. Frida Fortissima finns jag, manusförfattaren Frida Mellström, född - 77. Jag har skrivit för bland annat radioteatern i P1, musikal, musikteater och utomhusteater. Jag skräddarsyr också manus efter beställning. För att komma i kontakt med mig, skriv till frkfridafortissima@gmail.com

AKTUELLA SAMARBETEN OCH FÖRESTÄLLNINGAR

Under hösten 2014 arbetar några elever vid estetiska programmet i Sollefteå med "När ska man börja le?" som jag har skrivit manus till. Manuset är en omskriven version av det som har mött läsare på Dramalabbets "Färskpressat". Föreställningen spelas i februari 2015. Regisserar gör Sara-Kajsa Lundgren.