Etiketter

Betraktelser (160) Barn (37) Skrivande (28) Teckningar (9) Teater (6) Musikal (2)

01 juni, 2012

Tveklösa ting

Och jag rusar runt i lägenheten, plockar kläder, söker böcker, letar nycklar, in i sovrum, ut i hall, in i badrum, packa tandborste, hårborste, tandkräm, handduk, balsam. Och det är röra i huvudet. Så mycket att hålla reda på, så många ting, så många tankar, och jag sätter mig ner en stund på toalettlocket, vilar benen. Tvättkorgens genomskinliga väggar är randiga av kläder i svällande serpentinhögar och jag tänker att, det jag tänker är att:"När jag kommer tillbaka hem ska jag tvätta. Jag ska sortera strumporna, trosorna, byxorna och tröjorna i olika högar och lägga in dem i tvättmaskinerna. Kulörtvätt. Vittvätt. Fyrtiograders tvätt. Sextiograders tvätt. Det blir bra. Det blir rätt. Det blir bra. Det är sådana saker. Man bara vet."

2 kommentarer:

OM frk. Frida Fortissima

Bakom bloggen och företaget frk. Frida Fortissima finns jag, manusförfattaren Frida Mellström, född - 77. Jag har skrivit för bland annat radioteatern i P1, musikal, musikteater och utomhusteater. Jag skräddarsyr också manus efter beställning. För att komma i kontakt med mig, skriv till frkfridafortissima@gmail.com

AKTUELLA SAMARBETEN OCH FÖRESTÄLLNINGAR

Under hösten 2014 arbetar några elever vid estetiska programmet i Sollefteå med "När ska man börja le?" som jag har skrivit manus till. Manuset är en omskriven version av det som har mött läsare på Dramalabbets "Färskpressat". Föreställningen spelas i februari 2015. Regisserar gör Sara-Kajsa Lundgren.