Etiketter

Betraktelser (160) Barn (37) Skrivande (28) Teckningar (9) Teater (6) Musikal (2)

01 maj, 2012

Att ha hjärta att ljuga

Idag satt jag på en solig klipphäll och tittade på barn som vrålade ilsket och ville bada i den iskalla sjön, och på flickor som lät sina cyklar bada i vattenbrynet. Det är säkra tecken på att sommaren är på väg, och med den kommer en ökad ström av turister med kameror.

Tänk den ivrigt lycklige mannen som hade riggat sin kamera med utrustning och allt på bron utanför slottet, och riktat objektivet mot riksdagshuset.

”Is that the palace?” frågade han mig, liksom bara för att försäkra sig, när jag passerade förbi.

Varje gång jag ser en ny, förväntansfull, kameraförsedd turist vid någon av Stockholms sevärdheter, tänker jag på den mannen. Jag tänker på honom och önskar att jag hade haft hjärta att ljuga.

2 kommentarer:

OM frk. Frida Fortissima

Bakom bloggen och företaget frk. Frida Fortissima finns jag, manusförfattaren Frida Mellström, född - 77. Jag har skrivit för bland annat radioteatern i P1, musikal, musikteater och utomhusteater. Jag skräddarsyr också manus efter beställning. För att komma i kontakt med mig, skriv till frkfridafortissima@gmail.com

AKTUELLA SAMARBETEN OCH FÖRESTÄLLNINGAR

Under hösten 2014 arbetar några elever vid estetiska programmet i Sollefteå med "När ska man börja le?" som jag har skrivit manus till. Manuset är en omskriven version av det som har mött läsare på Dramalabbets "Färskpressat". Föreställningen spelas i februari 2015. Regisserar gör Sara-Kajsa Lundgren.